Double chocolate banana muffin

Κολλασμένα κατάμαυρα μάφινς!

Διπλή σοκολάτα γιατί έχουν και σοκολάτα και κακάο και αρκετή μπανάνα
Παρά την πολλή σοκολάτα, το άρωμα και η γεύση της μπανάνας εξακολουθούν να φαίνονται.
Δεν χρειάζονται μίξερ, δηλαδή γίνονται στο χέρι

200 g αλεύρι 
200 g ζάχαρη ή 250 μαύρη ζάχαρη (την πολύ μαύρη με τη μελάσα) 
60 g κακάο 
2 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
1/4 κ.γ. αλάτι 
300 g λιωμένες μπανάνες (2 μεγάλες, ή 2,5 μέτριες) 
80 g βούτυρο σε θερμοκρασία χώρου ή λιωμένο ή λάδι 
2 αυγά 
100 g τριμένη σοκολάτα 
(ή τσιπς) με κακάο τουλάχιστον 70%
επιπλέον 100 g σοκολάτα για του πιο φανατικούς chocoholics (η εκδοχή που προτιμώ)

Ανάβουμε το φούρνο στους 180 με αέρα και βάζουμε ένα μεταλλικό δοχείο με νερό στον πάτο του φούρνου

Στο χέρι

1. Αναμιγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, το αλάτι και το μπέικιν
2. Αναμιγνύμουε τη λιωμένη μπανάνα, το βούτυρο ή λάδι, το αυγό
3. Ρίχνουμε το μίγμα 2 στο μίγμα 1
4. Προσθέτουμε τα τσιπς
5. Μοιράζουμε στις μαφινοθήκες
6. Ψήνουμε

το έκανα στην κουζινομηχανή

1. Έτριψα τη σοκολάτα σε κάπως χοντρά κομμάτια, λίγο πιο μεγάλα από φακές
2. Έβγαλα τη σοκολάτα και έβαλα το αλεύρι (χρησιμοποίησα υποκατάστατο gluten free) κλπ στερεά και τα ανακάτεψα
3. Πρόσθεσα τη μπανάνα, το αυγό και λιωμένο βούτυρο αντί για λάδι και ανακάτεψα αλλά όχι πολύ
4. Έβγαλα το μαχαίρι της κουζινομηχανής και πρόσθεσα την τριμμένη σοκολάτα
5. Μοίρασα το μίγμα σε 15 μαφινοχαρτάκια (εντελώς γεμάτα), χωρίς χαρτάκια βγαίνουν 12
6. Έψησα 20 λεπτά στους  180
o C με αέρα.

Βγαίνουν πολύ ωραία φουσκωτά, έτοιμα να εκραγούν!

Έβαλα σοκολάτα 70% και κατάμαυρη ζάχαρη που έχει πολύ ωραίο άρωμα.
Τα έχω κάνει και με άσπρη και με όλες τις εκδοχές σε αλεύρι.



Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s