Μελομακάρονα πιο μαλακά

Μελομακάρονα (συνέχεια)
χωρίς “όσο πάρει και όσο σηκώσει”

melomakNiki

 

Το σιρόπι που υποσχέθηκα στην προηγούμενη ανάρτηση.

Σιρόπι 2, για πιο μαλακά έως λασπωμένα μελομακάρονα

3 φλ. ζάχαρη
1 ½ φλ. μέλι
2 φλ. νερό

Αφήνετε το σιρόπι να βράσει 2-3 λεπτά ενώ το ξαφρίζετε με τρυπητή κουτάλα .

Εκδοχή 1η (δεν την εφαρμόζω πια): Βουτάτε τα μελομακάρονα για 1 περίπου λεπτό. Αφού σιροπιάσετε περίπου τα μισά, αραιώνετε λίγο το σιρόπι με 1 φλ. καφέ νερό γιατί έχει δέσει και δεν απορροφάται από τα μελομακάρονα. Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα.

Εκδοχή 2η: Στρώνετε τα μελομακάρονα σε ένα-δύο ταψιά, κοντά το ένα στο άλλο. Ρίχνετε πάνω τους το βραστό σιρόπι (τα μελομακάρονα είναι κρύα). Σε 10 λεπτά τα γυρίζετε ανάποδα, και τα αφήνετε σχεδόν να κρυώσουν ανάποδα. Πριν κρυώσουν εντελώς τα βουτάτε στο καρύδι.

Ετοιμάζετε το καρύδι χοντροτριμμένο και βουτάτε ένα-ένα τα μελομακάρονα στο καρύδι για να κολλήσει πάνω τους.

Με αυτό τον τρόπο τα μελομακάρονα απορροφούν λίγο παραπάνω σιρόπι. Αν σας αρέσουν πολύ γλυκά τα αφήνετε έτσι, αλλιώς δοκιμάστε με ένα φλιτζάνι ζάχαρη αντί για 2.

Το σιρόπι είναι υπερβολικό σε ποσότητα αλλά χρειάζεται για να καλυφθούν τα μελομακάρονα και να απορροφήσουν όσο χρειάζονται. Αυτό που περισσεύει μπορεί να σουρωθεί και να χρησιμοποιηθεί σε συνταγές όπως ο σιμιγδαλένιος χαλβάς.

Περιμένετε 2-3 μέρες για να μελώσουν.

Ελπίζω να βρείτε την εκδοχή που σας ταιριάζει.

Καλή επιτυχία!



Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s