GINGERBREAD BISCUITS

Mπισκότα τζίντζερ

gingerbreads

Η Mirtali κάνει εδώ και χρόνια αυτά τα καταπληκτικά μπισκότα. Η συνταγή έγινε διάσημη στο φόρουμ όνειρα και τη μοιράζεται μαζί μας. Μαζί με τους μικρούς βοηθούς κάνουν πάρα πολλά, τα στολίζουν, τα συσκευάζουν και τα μετατρέπουν σε μοσχοβολιστά δωράκια αγάπης.

Οι φωτογραφίες είναι δικές της.

Υλικά

Ζύμη
4 φλυτζάνια (680γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις (Robin Hood)
1,5 φλυτζάνι (375γρ) βούτυρο φρέσκο ( LURPAK)
1 φλυτζάνι (260γρ) ζάχαρη
1 αυγό

Καρυκεύματα
0,5 κουταλάκι κανέλλα σε σκόνη
0,5 κουταλάκι τζίντζερ σε σκόνη
0,5 κουταλάκι μοσχοκάρυδο σε σκόνη
0,5 κουταλάκι γαρύφαλο σε σκόνη
μιά πρέζα αλάτι
1 φακελάκι βανίλια
Αν τα θέλουμε καφέ σοκολατένια 4 κουταλιές της σούπας κακάο (Van Houten)

Γλάσο
3 ασπράδια αυγών
600 γρ ζάχαρη άχνη
0,5 κουταλάκι κρεμόριο σκόνη (στα super market) ή 3-4 σταγόνες λεμονιού
Χρώματα ζαχαροπλαστικής σε αμπούλες
Σακουλάκια με zipper

Στολίδια
τρούφα ή πέρλα χρωματιστή,
καραμελάκια χρωματιστά,
κρυσταλική χοντροκομμένη ζάχαρη

Συσκευασία
Χρωματιστά τσιγαρόχαρτα
κορδέλες με σχέδια
σακουλάκια για τρόφημα, κουτάκια
αυτοκόλλητα
μικρά κουδουνάκια, καμπανούλες κλπ

Εκτέλεση

Χτυπάμε τη ζάχαρη το βούτυρο και το αυγό καλά να γίνουν ένα μίγμα. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά (καρυκεύματα).

Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο και ανακατεύουμε / ζυμώνουμε καλά καλά να μην έχουμε σβόλους.

Απλώνουμε σε φύλλο τη ζύμη και κόβουμε με κουπάτ σε διάφορα σχήματα (ανθρωπάκια, χιονάνθρωπους, αστεράκια, ελαφάκια, αρκουδάκια, αγγελάκια, αγιοβασίλιδες, ελατάκια κλπ).

Τα ξεκολλάμε από την επιφάνια εργασίας προσεκτικά με ένα μαχαιράκι ή λεπτή σπάτουλα και τα μεταφέρουμε στην λαμαρίνα του φούρνου μας

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, αέρα, 200ο, 13’

Αφού τα ξεφουρνίσουμε, μετά από 2’-3’ τα κουνάμε απαλά να ξεκολλήσουν απ’το ταψί πρίν κρυώσουν

Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το κρεμόριο ή τις σταγόνες λεμονιού για να γίνει το γλάσο.

Αν θέλουμε να το χρωματίσουμε, το μοιράζουμε σε μπολ ανάλογα με το πόσα διαφορετικά χρώματα θέλουμε, προσθέτουμε χρώμα και ανακατεύουμε.
Μεταφέρουμε το κάθε γλάσο σε σακουλάκι, πιέζουμε να βγεί ο αέρας και κλείνουμε το zipper.
Φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να στολίσουμε.

Αφού κρυώσουν τα μπισκότα, κόβουμε με το ψαλίδι μια μικρή τρυπούλα στην μια γωνιά στο σακουλάκι με το γλάσο κι έτσι έχουμε ένα εύπλαστο κορνέ ζαχαροπλαστικής.

Γαρνίρουμε με γλάσσο τα μπισκότα και πασπαλίζουμε με στολίδια πριν αυτό στερεοποιηθεί.

gingerbrsmall1

Αφού στεγνώσουν, συσκευάζουμε με τσιγαρόχαρτα φτιάχνοντας ρούχα στα ανθρωπάκια ή βάζουμε κορδέλες περιλαίμια στα ζωάκια και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε.

gingerpacked1

Ιδέες για στολίσματα http://www.biscuiteers.com/

Αυτοκόλλητες εττικέτες http://www.tinyprints.com/shop/custom-gift-tags-stickers.htm

OnLine κατάστημα με είδη ζαχαροπλαστικής http://www.yummy-yummysugarshop.gr/



Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s