ΦΟΝΤΑΝ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Φοντάν σοκολάτας ιδιαιτέρως ρευστό! 

 photo 3c89bdeb-49ae-43a4-bfbe-a0500668e5c8.jpg

Υλικά 

Για 12 σε μαφινοχαρτάκια

300g σοκολάτα 70% τουλάχιστον συστατικά κακάο

6 αυγά σε θερμοκρασία χώρου

50g ζάχαρη με άρωμα βανίλια*

3 πρέζες αλάτι

100g βούτυρο

*φυλάμε ένα μπαστουνάκι φυσικής βανίλιας μέσα στο βάζο της ζάχαρης

Εκτέλεση

1. Βάζουμε τα μαφινοχαρτάκια στις θήκες της φόρμας.
2. Ανάβουμε το φούρνο στους 240ο Κελσίου
3. Λιώνουμε σε μπαιν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο
4. Μέσα σε μια σαλατιέρα χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν (με το σύρμα για τα αυγά)
5. Εν τω μεταξύ η σοκολάτα έχει λιώσει, ανακατεύουμε (με ένα κουτάλι ή μια μαρίζα) καλά και περιμένουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία (να είναι χλιαρή). Ενσωματώνουμε στο μίγμα των αυγών.
6. Γεμίζουμε τα μαφινοχαρτάκια.
7. Ψήνουμε για 6 λεπτά και 30 δεύτερα ή μόλις αρχίσουν να φουσκώνουν (Δεν χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία). ΠΡΟΣΟΧΗ Δεν πρέπει να φουσκώσουν και να σκάσει η επιφάνειά τους, αν συμβεί αυτό σημαίνει ότι έχουν παραψηθεί.

 

 

Παραλλαγή Ι χωρίς ζάχαρη

225g σοκολάτα 100%

6 αυγά σε θερμοκρασία χώρου

125g μέλι κατά προτίμηση ελάτης βανίλια

3 πρέζες αλάτι

100g βούτυρο

 

 

Παραλλαγή ΙΙ με κακάο (χωρίς σοκολάτα και ζάχαρη)

100g κακάο (100%)

6 αυγά σε θερμοκρασία χώρου

125g μέλι (κατά προτίμηση ελάτης βανίλια)

3 πρέζες αλάτι

220g βούτυρο

 

 



Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s