ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΥΡΙ-ΖΑΧΑΡΗ-ΨΗΣΙΜΟ

melomakarona raw
Μελομακάρονα μπουκίτσες

Τα φάγαμε τόσο γρήγορα που δεν πρόλαβα να τα φωτογραφήσω. Το έκανε η Mamangelic της οποίας είναι η φωτό.
για 32 “μελομακαρονάκια”

400 γρ. καρύδι τριμμένο μέτρια (όχι σκόνη) σε μεγάλο μπωλ
2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλο σκόνη
1/2 κ.γ. μπαχάρι σκόνη
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο
ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι
150 γρ. μέλι ρευστό και ελαφρά χλιαρό

Επιπλέον
100 γρ. καρύδι λεπτοτριμμένο, σχεδόν σκόνη, σε μικρό μπωλ

Στο μεγάλο μπωλ με τα καρύδια, βάζουμε διαδοχικά όλα τα υλικά καλά σκορπισμένα και τα σκεπάζουμε με το μέλι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και το αφήνουμε σε δροσερό χώρο για 1-2 ώρες.

Με ένα κουταλάκι, γεμίζουμε ένα κουτάλι μεζούρα των 15 ml και πιέζουμε το μίγμα πολύ καλά. Στη συνέχεια με το κουταλάκι σπρώχουμε τη μια άκρη του μίγματος που βγαίνει σαν ημισφαίριο. Αραδιάζουμε τα ημισφαίρια χωρίς να ακουμπούν το ένα με το άλλο (κολλάνε).

Κάθε ημισφαίριο το βουτάμε απαλά στο λεπτοτριμένο καρύδι, για να καλλυφθεί και να μην κολλάει.

Καλή επιτυχία!



Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s